Предлагам на вниманието Ви едно разяснение на НАП

Благодаря. Но, все пак, ми се искаше на по-прост език да си говорим, а не с членове и алинеи. За по-лесно ето примерче...Фирмата е ЕООД. Работника Иван е пратен в командировка за 4 месеца в Швеция. Фирмата плаща пътните и хотела. Доколкото разбрах заплатата на Иван трябва да е минималната за Швеция (да кажем 10 евро на час). Той получава тази заплата и плаща данъци върху нея в България? Осигуровки? Ах...то май доста неща не са ми ясни...но, се надявам да ми ги изясните.
 :wave:

" Имам нужда от малко информация.........."

За да се отговори на въпросите Ви имате нужда не от малко, а от доста информация . Ако зададете по-конкретни въпроси ще е по-удачно и лесно да Ви се отговори . Най-общо казано доставките на стоки за ЕС не са износ, а ВОД . Конкретна консултация със счетоводител би Ви била много полезна. :smile1:

Ами...първо, благодаря за отговора. Да, ясно ми е че, консултация със счетоводител ще е най-добрия вариант. Само че, не съм в България. Затова реших че може и да ми се изясни нещо в този форум. Каква по-конкретна информация искате? Питайте...аз, както казах, съм на "вие" с тези неща. Ясно ми стана засега че фирмата ще е ЕООД не ЕТ. А, със счетоводител че, ще има среща, ще има.
Здравейте на всички. Имам нужда от малко информация. Дано да съм уцелил правилния раздел. Става въпрос за пращане на работник в командировка в чужбина, за няколко месеца. Какво е длъжен да осигури работодателят по време на командировката? Работника си получава заплатата и си плаща осигуровки и данъци в България или? Какви са данъците които се плащат в случая от работника и от работодателя? Има ли разлика ако фирмата в която работи работника е ЕТ или Оод? Ами...всяка информация по този въпрос е добре дошла. Благодаря предварително.
Здравейте на всички. Имам нужда от малко информация, относно износа на стоки от България в Ес. Какви данъци и такси че плащат? Става въпрос за изделия от метал, произведени в България по поръчка на Финландска фирма. Каква е разликата ако си ЕТ или Оод? Тази материя ми е пълна мъгла и се надявам че, има кой да ми разясни нещата. Благодаря предварително.